<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3481:2986
    2SK Slavia Praha3472:2482
    3FC Viktoria Plzeň3475:3969
    4FK Mladá Boleslav3451:5547
    5FC Baník Ostrava3450:4846
    61.FC Slovácko3445:5044
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    2. kolo, Základní část | sobota 01/08/2015, 17:00 | Letná

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 4 627 diváků (78 % z kapacity 5 898)
    Video



    Reportáž


    Zlínští se do soupeře pustili již od úvodních minut a z náporu na jihlavskou branku vytěžili rohový kop. K exekuci se postavil Matějov, který míč posadil na hlavu zlínského kapitána Lukáše Železníka a ten poslal domácí tým do vedení.

    Aktivní Železník měl i další možnost, ale z malého vápna pálil vysoko. Nebezpečně blízko Holého branky se ocitl na druhé straně jihlavský Kukol, jehož včas zlínský brankář zastavil. Blízko druhé branky byli v závěru poločasu opět domácí, když přízemní centr poslal k brance Železník, ale žádný z jeho spoluhráčů míč nedokázal usměrnit do sítě.

    Po přestávce byla opticky aktivnější Jihlava. Jánoš z dálky prověřil pozornost Holého. Do šancí se ale více tlačili domácí. Korešova rána z levé strany skončila vedle tyče. Hodně nebezpečný byl opět zlínský Železník, který po vybídnutí od Koreše mířil sám proti Hanušovi, jenž vyběhl a zakončení zlínského střelce vyrazil.

    Centry z pravé strany od Kukola a Tlustého zlikvidoval jistý Holý, jenž vychytal i Batioju na zadní tyči. S přibývajícím časem se stupňoval tlak Jihlavy, ale pozorná defenzíva Zlína odolávala a navíc čerstvý Jordan prohnal jihlavské obránce, až jej musel přerušit brankář Hanuš. Skóre už se ale neměnilo.


    Ohlasy trenérů:

    Bohumil Páník (trenér Zlína): Těší nás vítězství. Podřídili jsme tomu vše a branka nám psychicky pomohla. Chtěli jsme soupeře uběhat a nepustit ho k ničemu. Pomohla by nám druhá branka, která by nás uklidnila, ale ta nepřišla, což nám chybělo. Vycházely nám ve druhém poločase postupné protiútoky. Bylo to nervózní až do poslední minuty.

    Luděk Klusáček (trenér Jihlavy): Věřili jsme, že ve Zlíně můžeme i vyhrát, ale výkon zůstal za očekáváními. Rychlá branka podpořila nadšení a sebedůvěru domácích a my jsme hlavně směrem dopředu byli bezmocní. Jedna střela na bránu nestačí. Dopředu nám vše strašně dlouho trvalo, kombinace na jeden dotek neexistovala. Zlín naopak hrozil a vítězství si zasloužil. Gratuluji.


    FC Fastav Zlín - FC Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)

    Branka: 10. Železník.
    Rozhodčí: Jech - Nádvorník, Kotalík.
    ŽK: Janíček - Jánoš.
    Diváci:
    4627.
    SYNOT Hráči utkání: Lukáš Železník - Jan Hanuš.

    Sestavy:

    FC Fastav Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Kopečný (74. Malý), Janíček (64. Živulič), Holík, Koreš - Poznar (86. Jordan), Železník. Trenér: Páník.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Tlustý (84. Vaculík), Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Kukol, Marek (64. Šulek), Jánoš, Batioja - Dvořák (70. Přeučil), Mešanovič. Trenér: Klusáček.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.