<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    1. kolo, Základní část | sobota 26/07/2014, 17:00 | Všesportovní stadion

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 4 040 diváků (58 % z kapacity 7 000)
    Video


    Reportáž


    Hradec Králové se chtěl do nejvyšší fotbalové soutěže vrátit vítězně. Tak také vypadal začátek utkání, protože domácí do něho vkročili hodně aktivně. Hned ve 2. minutě vyzval ke skórování Emir Halilovič Hynka Prokeše. Tomu ale ve vápně míč utekl a ke slibnému zakončení tak nedošlo.

    Teplice se poté také začaly snažit, k vyložené šanci se ale nedostaly. A tak si po ve 24. minutě vzali slovo znovu domácí fotbalisté. Ti rozehrávali rohový kop, míč z něho se dostal až na polovinu hřiště, kde byl připravený Štípek. Ten automaticky vracel do velkého vápna na Haliloviče. Od hráče, který Hradeckých v červnu vystřelil v posledním zápase postup, se ale míč dostal až k penaltovému puntíku na Černého, jehož prudká střela však nemířila ani mezi tři tyče.

    Hra se pak postupem času vyrovnávala, domácí však měli stále větší držení míče. Tepličtí se první pořádné šance dočkali až těsně před přestávkou. Nivaldo vybojoval před velkým vápnem míč a štiplavou střelou vystrašil Koubka, který balón vyrazil na rohový kop.

    Pokud v prvním poločase byli lepší domácí, tak v tom druhém to byli zase naopak Tepličtí. Ty si ale i přes větší držení míče nedokázali vypracovat slibnější situaci, za což je málem ztrestal aktivní Pavel Černý. K tomu se dostával míč po rohovém kopu od Kotiše, jenomže ani nyní se navrátilec z Kazachstánu nedokázal gólově prosadit.

    V 71. minutě přišla jedna z největších šancí Teplic. Egon Vůch dostal balón na pravou stranu do velkého vápna. Proti němu reflexivně vyběhl Tomáše Koubek. Hostující hráč si ale dokázal šikovně poradit a přehodit domácího strážce brány. Pro smůlu hostů však dlouhý míč mířil jen těsně vedle levé tyče.

    Teplice pak začaly domácí hodně tlačit, k ojedinělým pokusům se dvakrát dostal Kotiš, jenomže ani jednou nemířil přesně na Grigarovu bránu. K pořádné šanci Hradec Králové se ale schylovalo až v úplném závěru. Z levého křídla posadil míč na hlavu Pavla Dvořáka Emir Halilovič, ten však mířil pouze do náruče brankáře. Když pak ani Litsingi v menším úniku nedokázal přesně vystřelit, bylo jasné, že si oba týmy připíší na začátek soutěže po jednom bodu za bezbrankovou remízu. 


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Prokopec (trenér FC Hradec Králové): Jsme spokojení, Teplice budou hrát hodně nahoře. První poločas byl vyrovnaný, ve druhém se projevila soupeřova vyzrálost. My nepohrdáme žádným bodem, díky výkonu a jeho zisku nám stoupne sebevědomí. Chci pochválit celý tým, z novách hráčů například Matěj Kotiš jasně ukázal, proč jsme ho přivedli. Nezkazil snad žádnou přihrávku, navíc se dostal několikrát do zakončení.

    Zdeněk Ščasný (trenér FK Teplice): Ani nevím, jestli mám být spokojený, nebo zklamaný. V prvním poločase jsme se nemohli dostat do naší hry, Hradec jsme pustili do několika nebezpečných situací. Neměli jsme pohyb, nebylo to pro lidi moc na koukání. Hradec měl sice velký respekt, přesto byl nebezpečnější. Ve druhé půli se to změnilo, začali jsme aktivně, pomohlo nám i vystřídání. Zahodili jsme několik šancí, ale paradoxně jsme na konci mohli dostat gól. Výsledek beru jako realitu, první zápas na hřišti nováčka je vždy ošidný. Na Mahmutovičovi byla znát dlouhá pauza, ale šel jsem do toho s vědomím, že pokud ho nechám sedět, bude se těžko zvedat.


    1. kolo SYNOT ligy:

    FC Hradec Králové - FK Teplice 0:0
    Rozhodčí: Proske - J. Paták, Pilný.
    ŽK: Rolko, Štípek, Križko - Ljevakovič, Matula, Jablonský, Lüftner.
    Diváci: 4040.

    Sestavy:
    Hradec: Koubek - Holeš, Križko, Rolko, P. Mareš - Janoušek, Kotiš - Štípek (80. Malinský), P. Černý (68. Kulič), Halilovič - Prokeš (61. Dvořák). Trenér: Prokopec.
    Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Matula - Nivaldo, Jirásek (56. Vůch), Litsingi - Mahmutovič (70. Fenin). Trenér: Ščasný.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.