<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    28. kolo, Základní část | neděle 11/05/2014, 17:00 | Doosan Aréna

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 9 744 diváků (84 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž



    Na první velkou šanci utkání došlo už ve čtvrté minutě střetnutí. Míč do pokutového území propadl až k neobsazenému Zahustelovi, který ale nesrovnal míč na střelu ideálně, přesto domácí obranu uvedl do plné pohotovosti. První akce Středočechů domácí zřejmě dost nevarovala a hned za dvě minuty se dostal do další velké šance Chramosta, útočník Boleslavi ale Kozáčika přehodit nedokázal a ani následný rohový kop nakonec gól nepřinesl.

    Plzeň se snažila taktéž o ohrožení branky, ovšem v prvních dvaceti minutách Diviš příliš práce neměl, když musel být ve střehu prakticky jen při domácím rohovém kopu. Další domácí příležitost přišla kolem šestadvacáté minuty, z rohu Plzeň neuspěla a nakonec se neujal ani průnik Končala, po kterém se domácí zkoušeli dožadovat pokutového kopu.

    Na další šanci téměř zaplněná Doosan Aréna čekala do 38. minuty. Rychlý útok Plzně se pokoušel zakončovat Patrik Hrošovský, jenže jeho střela z hranice pokutového území nenalezla cíl. Na opačné straně v poměrně prudkém lijáku, který se v Plzni spustil, zakončoval Bartl nepřesně. První půli mohli domácí zakončit gólově, po centru z pravé strany se pokoušel zakončit Ďuriš, ale Diviš našel míč v rukavicích.

    Plzeňští fanoušci se tak radovali až po přestávce. V 53. minutě posouval Hořava balon na levou stranu k Matěji Končalovi, který se rozpomněl na svou premiérovou trefu proti Teplicím a téměř ze stejné pozice opět zkusil štěstí. Tentokráte mířil na zadní tyč, trefil se naprosto přesně a poslal svůj tým do vedení.

    Po dalších deseti minutách zahrozil střelou z podobné vzdálenosti akorát z pravé strany také plzeňský kapitán Horváth. Jeho ránu ale zvládl Diviš vytěsnit alespoň na rohový kop. Ještě vyloženější příležitost pak spálil po další desetiminutovce Kolář, kterému Petržela předložil balon na zlatém podnose před odkrytou branku. Daniel Kolář ale s díky pohrdl a nepoštěstilo se mu ani o pár minut později, kdy se celá akce víceméně zopakovala.

    Při dalším úniku už se ale Petržela zapsal do statistik. Na pravé straně se nejprve parádně zbavil napadajícího Dosoudila a následně výborným přízemním centrem na zadní tyč vyzval Stanislava Tecla, který na rozdíl od Daniela Koláře zamířil naprosto přesně a z bezprostřední blízkosti pět minut před koncem pojistil vedení svého týmu.

    Z rohového kopu krátce po druhé brance sice hostující Šultes nebezpečně zahrozil, připraveného Kozáčika ale prostřelit nedokázal.


    Ohlasy trenérů:

    Dušan Uhrin mladší (Plzeň): Viděli jste sami, že ten začátek byl pro nás těžký. Přišli jsme o všechny tři stopery a než jsme se srovnali s tím postavením, tak nám to chvíli trvalo. V první půli jsme mohli inkasovat, ale měli jsme i trochu štěstí a po přestávce už to bylo lepší. Nakonec jsme mohli dát i více než ty dva góly. S celou obranou jsem byl spokojený, protože na nich bylo vidět, že hráli zodpovědně.

    Karel Jarolím (Mladá Boleslav): Promrhali jsme první poločas. Možná nás to samotné zaskočili, že jsme se dostali do nějakých čtyř slibných situací. Bohužel se nám je ale nepodařilo proměnit. Po přestávce pak šla Plzeň do vedení a my jsme byli pasivní. Přečkali jsme tam několik nebezpečných protiútoků, za druhý poločas jsme si ale lepší výsledek nezasloužili.


    FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
    Rozhodčí: Příhoda – Blažej, Gallo
    ŽK: Hořava – Ščuk.
    Diváci: 9 774.

    Sestavy:
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hubník (53. Tecl), Limberský, Kovařík – Hrošovský, Horváth (C), Kolář (81. Wágner), Hořava, Končal (73. Petržela) – Ďuriš.
    FK Mladá Boleslav: Diviš – Bartl, Kúdela, Dosoudil, Bořil – Zahustel (75. Nešpor), D. Jarolím (C), Magera, Ščuk, Koreš (65. Štohanzl) – Chramosta (65. Šultes).


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.