<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3481:2986
    2SK Slavia Praha3472:2482
    3FC Viktoria Plzeň3475:3969
    4FK Mladá Boleslav3451:5547
    5FC Baník Ostrava3450:4846
    61.FC Slovácko3445:5044
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    21. kolo, Základní část | pátek 29/03/2013, 20:15 | Stadión U Nisy | TV Fanda

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 964 diváků (40 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Utkání začlo ve svižném tempu, v 6. minutě poprvé ohrozil branku domácích Navrátil, který se dobře uvolnil na levé straně, jeho střela však postrádala razanci, takže s ní Kovář neměl větší problémy. V následující minutě z pravé strany dobře nacentroval Janotka, domácí však nebezpečí odvrátili.

    Ve 12. minutě poprvé zahrozili hráči Slovanu, Pavelka skvěle vyslal do útoku rychlého Delarga, jeho pokus však brankář hostí Zlámal reflexivně vyrazil. Krátce nato potáhl míč středem hřiště Šural, opět našel Delarga, který mohl běžet sám na bránu, rozhodčí ale správně odmával ofsajd.

    Pak zahrozila Sigma, z hranice vápna vystřelil aktivní Navrátil, jeho střela se však mezi tři tyče nevešla. Ve 22. minutě přenesl míč z pravé strany Kušnír na Frýdka, ten sklepl balon na Jiřího Štajnera, jeho štrela ovšem mířila těsně vedle. Poté zkoušel opět štěstí  Delarge, přihrávku od Štajnera ale nedokázal zpracovat.

    Po půlhodině hry střílel Rybalka, jeho střela ze třiceti metrů však mířila vysoko na branku. Deset minut před koncem poločasu zahrávali liberečtí rohový kop, Rybalka našel kapitána domácích Kováče, jenže jeho hlavička z malého vápna mířila pouze doprostřed brány Zlámala.

    Minutu po změně stran se pokoušel do zakončení dostat hostující Pospíšil, včas ovšem dokázal zakročit Kováč. Poté poslal Kušnír do úniku Delarga, ten ještě přiťuknul nabíhajícímu Šuralovi, jenž se ovšem nedokázal prosadit přes důrazného Dreksu. V 55. minutě Olomouc neproměnila obrovkou příležitost, Ordoš vyslal do útoku Pospíšila, ten naservíroval míč Doležalovi, který ovšem nedokázal zakončit přesně, skvěle zasáhl brankář Kovář. 

    Hosté tlačili. Po pravé straně prošel s míčem Janotka, milimetrovým centrem našel hlavu Ordoše, ta však mířila těsně nad branku. V 60. minutě se po centru Sigmy dostal k odraženému míči Navrátil, jeho prudká střela mířila nad branku domácích.

    Zhruba po hodině hry potáhl míč středem hřiště hostující Navrátil, akci zakončil pěknou střelou, se kterou si však dokázal poradit brankář Kovář, který ji vyrazil na roh. Z následného nepovedeného rohu se do protiútoku dostal znovu aktivní Dzon Delarge, který si na polovině hřiště obhodil Šinděláře a běžel sám na branku. Jeho střelu ovšem vytěsnil mimo tyče Zlámal. 

    V 73. minutě se opět připomněli hosté, Ordoš přesným centrem našel Doležala, ten sklepl míč hlavou na Petra, který v těžké pozici nůžkami mířil vedle.

    Následně padla první branka zápasu. Skvěle hrající Štajner opět vyslal hráče Slovanu do šance, tentokrát Delarga, který se řítil sám na Zlámala, v rozhodující situaci zachoval chladnou hlavu, obešel Zlámala a pak už nebyl problém míč uklidit do odkryté branky hostí - 1:0.

    V nastaveném čase ještě Rabušic nechal vyniknout Zlámala, jeho volej vyrazil efektivní robinzonádou, ale na vítězství domácích to nezměnilo nic.

    Ohlasy trenérů: 

    Jaroslav Šilhavý (Slovan Liberec): Pro nás to bylo nesmírně těžké utkání. Soupeř měl čtyři výhry v řadě a měli jsme z něj respekt. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, když jsme dokázali proměnit jednu ze svých příležitostí. Soupeř měl taky několik šancí, naštěstí je nedokázali proměnit. My jsme byli štastnější a za vítězství jsme rádi.

    Roman Pivarník (Sigma Olomouc): Divákům se musel tento zápas líbit. V obou poločasech se hrál otevřený fotbal, nahoru, dolu. Náš úkol byl jasný, přijeli jsme do Liberce pro tři body. Více jsme měli míč na svých kopačkách, ale pouštěli jsme Liberec do brejkových situací a jednu z nich bohužel domácí dokázali proměnit. Věříme, že se dokážeme z prohry otřepat a teď už se musíme soustředit na Spartu.

    FC Slovan Liberec - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

    Branka: 86. Delarge.

    Rozhodčí: Jech - Kordula, Pelikán.

    ŽK: Dreksa (OLO).

    Diváci: 3964.

    Slovan Liberec: Kovář – Kušnír, Karišik, Kováč, Fleišman – Pavelka, Rybalka, Štajner, Frýdek (59. Rabušic) – Delarge, Šural (88. Coufal). Trenér: Šilhavý.

    Sigma Olomouc: Zlámal – Janotka, Dreksa, Šindelář, Vepřek – Pospíšil, Hořava, Ordoš – Navrátil (87. Varadi), Schulmeister (61. Petr), Doležal. Trenér: Pivarník.

    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.