<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    27. kolo, Základní část | sobota 06/04/2024, 18:00 | Fortuna Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 19 034 diváků (98 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slavia v lize zdolala Bohemians posedmé za sebou. Červenobílí prohráli v lize jediný z posledních 30 zápasů a neporazitelnost v ní protáhli už na 13 kol. "Klokani" utrpěli porážku po pěti ligových duelech a v neúplné tabulce zůstali devátí. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský si připsal 191. vítězství v historii samostatné nejvyšší soutěže a dotáhl rekordmana Pavla Vrbu.

    Červenobílí měli od úvodu trvalou územní převahu, ale zpočátku se přes zhuštěnou obranu Bohemians těžko dostávali do vyložených šancí. Po čtvrthodině si naběhl na kolmici nejlepší ligový střelec Jurečka, ale odchovanec červenobílých gólman Soukup, jenž nahradil zraněného Valeše, dobře vyběhl a kličku vystihl.

    Hosté se většinu času jen bránili, ale za polovinou úvodního dějství mohli nečekaně udeřit. Prekopovi chyběly centimetry, aby na malém vápně ve skluzu dosáhl na Kovaříkův přízemní centr. Těsně před poločasem ještě dvakrát zahrozili slávisté. Zimovu střelu zpoza vápna ve 43. minutě vyrazil Soukup a následně Oscarův nepovedený centr skončil na břevně.

    I po změně stran pokračovali domácí v náporu. Jurečku ještě vychytal Soukup, ale v 55. minutě už se favorit dočkal. Odvrácený balon kousek za vápnem převzal Ševčík a povedenou střelou s pomocí zadní tyče otevřel skóre. Devětadvacetiletý záložník skóroval v soutěžním utkání poprvé od předloňského května a derby se Spartou.

    Domácí si poměrně brzy pojistili náskok. Provod ještě Soukupa pokusem mezi nohy nezaskočil, ale vzápětí se na Douděrův centr z pravé strany dostal důrazný Chytil, který v 67. minutě zblízka zvýšil. Reprezentační útočník se prosadil podvanácté v ligovém ročníku.

    Po prostřídání sestavy slávisté trochu polevili a nakonec dovolili hostům snížit. Kovaříkovu ránu ještě gólman Staněk vyrazil, ale v závěru tříminutového nastavení už nedosáhl na Hůlkův pokus zpoza vápna. Jeden z kapitánů Bohemians skóroval ve druhém kole po sobě. Na osmé porážce "Klokanů" v ligovém duelu na stadionu Slavie po sobě už to ale nic nezměnilo. Slavia doma ve FORTUNA:LIZE prohrála jediný z posledních 32 zápasů.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Náš klasický domácí zápas s velkou územní převahou. Hráli jsme proti soupeři, do kterého se těžko dostává, který umí v těchto zápasech zkonsolidovat obranu. Dobrá defenziva Bohemky, přehuštěné pokutové území. My jsme v prvním poločase byli v některých situacích v ofenzivní části nepřesní. Měli jsme v první půli z převahy vytěžit více. Netradiční střelec nás dostal do vedení, pak přišel hezký gól po centru. Měli jsme přidat třetí gól, místo toho jsme pustili soupeře do šance. Pak přišel nádherný gól Hůlky, naštěstí v závěru. Běžecky strašně náročný zápas, koukal jsem na data a máme dva hráče přes 13 kilometrů. Jsem rád, že jsme to zvládli, ale měli jsme dát více gólů a vytvořit si více střeleckých pozic."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Slavia vyhrála zaslouženě. Myslím, že nějaká naděje na bodový zisk ležela v prvním poločase. Tušil jsem, že k šanci tady bodovat vede jediná cesta - vstřelit první branku. Zejména prvních 30 minut jsme hráli velmi slušně. Byli jsme pod územním tlakem, ale bez větších šancí. Naopak jsme měli několik zajímavých protiútoků, které jsme nedohráli. Vstřelená branka by nám strašně pomohla, domácí by znervózněli. Posledních 10 minut první půle jsme přestali být přesní a dostali jsme se pod velký tlak. Jednou to olízlo břevno, vzdorovali jsme s vypětím sil. V druhém poločase jsme měli vydržet déle. Zase takový tlak v úvodu nebyl, paradoxně jsme si nechali otevřít skóre střelou zpoza vápna. To bylo řešitelné, na tyhle situace jsme se připravovali, ale vždy nějakou chybu uděláte. Když šla Slavia do vedení, bylo to pro nás složité. Na dostřídání nám chyběli hráči, které bychom typologicky potřebovali. Slavia si to kontrolovala, gól na 2:1 je hezký, ale už nic neřešil."

    SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905 2:1 (0:0)

    Branky: 55. Ševčík, 67. Chytil – 90.+3 Hůlka.
    Rozhodčí: Všetečka – Caletka, Antoníček – Černý (video).
    ŽK: Oscar – Soukup, Puškáč, Dostál.
    Diváci: 19 034.

    Slavia: Staněk – Vlček, Holeš, Zima (46. Jurásek), Zmrzlý – Ševčík (86. Masopust), Oscar – Douděra (77. Tomič), Provod, Jurečka (86. Tecl) – Chytil (71. Zafeiris). Trenér: Trpišovský.

    Bohemians: Soukup – A. Kadlec, Křapka, Hybš – Köstl (25. Dostál), Hůlka, Hrubý, Kovařík – Prekop (68. Kozák), Hála (84. Huf) – Ristovski (68. Puškáč). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.