<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    27. kolo, Základní část | sobota 06/04/2024, 15:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 026 diváků (63 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Hostující trenér Koubek usedl kvůli trestu za žluté karty jen na tribunu, Viktorii z lavičky vedli asistenti Bakoš s Trousilem. Hosté měli svižný úvod, brankáře Holce zaměstnali Vydra a posléze Červ. Na konci první čtvrthodiny musel poslední český zástupce v pohárové Evropě nuceně střídat. Sýkora se měl rozehrát na čtvrteční duel s Fiorentinou, hřiště však opustil na nosítkách. Zřejmě si po střetu s Boháčem obnovil zranění kolena, nahradil ho Souaré.

    Plzeň měla výraznou převahu, Karviná se víceméně jen bránila. Střelecky aktivní byl především Vydra hrající 50. utkání v české lize, přesnou mušku však nenacházel. Hosté v prvním poločase vyhráli na střely 10:0, gól jim to ale nepřineslo. V šanci se dobře nezorientoval další jubilant Chorý, který si připsal 200. ligový start, mimo pálil také kanonýr Šulc.

    Slezané se po přestávce osmělili, třeba v 59. minutě během obléhání branky soupeře donutili brankáře Jedličku k důležitým zákrokům Čavoš i Fleišman. Viktoria již nebyla tak dominantní, proto sáhla hned ke trojitému střídání.

    Závěr zápasu přinesl aspoň trochu vzruchu. Nejprve jen těsně vedle hlavičkoval plzeňský Metsoko, poté branku v nadějné pozici netrefil karvinský stoper Bergqvist. Diváci se tak gólu nedočkali. Plzeň v sedmi ligových zápasech v Karviné neprohrála, nováček vyhrál v jediném z posledních 14 kol.

    Ohlasy

    Marek Bielan (asistent trenéra Karviné): "V prvním poločase nám to nešlo, byli jsme zakřiknutí a ztráceli balony. Chtěli jsme se opřít o Čavoše, Akinyemiho, ale nešlo to. Plzeň byla silná v osobních soubojích i ve vzduchu. My jsme ztráceli míče a nedostávali se do brejků po stranách, jak jsme chtěli. První poločas jsme nějak přežili a můžeme být rádi, že dvě velké šance měl Matěj Vydra a ne třeba Šulc. Vydra je skvělý, ale nepadá mu to tam. Druhý poločas byl od nás lepší, zvládli jsme ho i silově, byli jsme na balonu více než v prvním. Plzeň měla jednu velkou šanci díky Metsokovi. Chorého stopeři, a musím je pochválit, skvěle uskákali, uhráli to s ním. Chyběl nám hodně Doležal, který v minulých zápasech patřil k nejlepším, ale na tréninku mu Bergqvist přišlápl kotník. V kabině jsme se smáli, že bychom chtěli s Plzní hrát každý týden. Máme s ní čtyři body a nedostali jsme od ní gól."

    Marek Bakoš (asistent trenéra Plzně): "Přijeli jsme vyhrát, chtěli jsme zvítězit, protože poslední ligový zápas s Libercem se nám nepovedl. I proto jsme neexperimentovali se sestavou. Nepřijeli jsme na výlet. Karviná byla velmi dobře připravená, hrála jednoduchý fotbal a mají bod, se kterým budou asi spokojení. Je to paradox, že jsme Karvinou v této sezoně neporazili. U nás vyhráli 1:0, teď zase uhráli zápas, ve kterém nedostali gól. Nevím, zda je to shoda náhod, nebo něco, nad čím se zamyslet. V obou zápasech rozhodla účelnost zakončení. Nedali jsme gól, ale největším negativem je zranění Honzy Sýkory, odjíždíme zklamaní. Sýkora chtěl vystřelit, soupeř mu tam vložil nohu, pocítil bolest v koleni a v kotníku. Uvidíme, co odhalí vyšetření. Ve čtvrtek nám bude chybět, ale máme tam určitě možnosti, které zvážíme."

    MFK Karviná – FC Viktoria Plzeň 0:0

    Rozhodčí: Trska – Paták, Machač – Machálek (video).
    ŽK: Kopic, I. Traoré (oba Plzeň).
    Diváci: 3 026.

    Karviná: Holec – Krčík, Svozil, Bergqvist – Raspopovič (68. Kačor), Boháč, Moses, Fleišman – Čavoš (90.+4 A. Traoré), Regáli (77. Iván) – Akinyemi (77. Ezeh). Trenér: Vlk.

    Plzeň: Jedlička – Dweh, Hranáč, Jemelka – Cadu (62. Kopic), Kalvach, Červ (62. I. Traoré), Sýkora (15. Souaré) – Šulc, M. Vydra (62. Metsoko) – Chorý. Trenér: Bakoš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.