<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    26. kolo, Základní část | neděle 31/03/2024, 18:00 | Střelecký ostrov | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 6 681 diváků (100 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Sparťané v souboji týmů z opačných pólů tabulky nijak výrazněji nedominovali, v první půli ale byli aktivnější a hned z první šance otevřeli skóre. V 17. minutě si po Mejdrově vyhrané hlavičce navedl míč Birmančevič a z rohu vápna vyslal nepříliš razantní a umístěnou střelu. Balon mířil po zemi přímo na brankáře Janáčka, jemuž proklouzl přes ruce a nečekaně doskákal do sítě. Srbský křídelník se prosadil ve třetím soutěžním duelu za Pražany po sobě a skóroval už podeváté v ligové sezoně.

    Jihočeši během celé první půle Spartu prakticky neohrozili a nedostali se do zakončení. V závěru úvodního dějství měli solidní příležitost hosté, když se po hlavičce Zeleného protlačil ke střele Kuchta, ale z úhlu mířil jen do boční sítě.

    Po změně stran byli domácí výrazně aktivnější a dokonce více drželi míč. Sparta se až nečekaně zatáhla a chvílemi se strachovala o výsledek. Dynamo si však až na několik rohových kopů a závarů nevytvořilo žádnou vyloženou šanci a ve druhé půli dokonce ani jednou nevystřelilo na branku.

    Naopak Sparta mohla své vedení z protiútoků navýšit. V 71. minutě ale Birmančevič trochu prováhal zakončení a Janáček mu dobře zmenšil úhel. V 89. minutě po brejku a přečíslení pálil ve skluzu nad břevno Kuchta.

    Letenští už tři body udrželi a v nejvyšší soutěži s Českými Budějovicemi posedmé za sebou neinkasovali. Pražané v lize podruhé po sobě zvítězili a bodovali podvanácté z posledních 13 kol. Dynamo na jaře doma po třech zápasech poprvé prohrálo.

    Ohlasy:

    Jiří Kladrubský (asistent trenéra Č. Budějovic): "Na Spartu jsme se připravovali a hráči úkoly plnili dokonale. Jenom mě prostě mrzí inkasovaný gól. Připadá mi, že nemůžeme dostat normální gól. Kdyby nás Sparta rozebrala, nebo se někdo nádherně trefil, tak to beru, ale takhle mě to fakt hodně mrzí. I když jsme prohrávali, kluci dělali všechno pro to, aby vývoj otočili nebo jsme to dotáhli minimálně do remízy. Druhý poločas jsme hráli odvážně, ale byly z toho jen takové pološance. Nikdy jsme tu akci úplně nedotáhli do konce. Věděli jsme, že budeme proti Spartě bránit, proto jsme se museli dobře posouvat a držet aktivní blok, což se dařilo. Říkal jsem klukům, že budeme mít třeba jednu dvě nebo maximálně tři nějaké pološance a to proti Spartě prostě musíme využít. Bohužel se to nepodařilo, ale hráči odevzdali všechno a máme se od čeho odrazit."

    Brian Priske (Sparta): "Měli jsem spoustu hráčů na reprezentačních akcích a někteří nastoupili k zápasům ještě v úterý. Proto jsem za kluky šťastný, že máme vítězství ze hřiště soupeře a udrželi jsme čisté konto. Přijeli jsme pro výhru, náš výkon byl ovlivněn i okolnostmi, protože třeba stav hřiště byl špatný pro oba týmy. Měli jsme představu, jak bychom chtěli hrát, ale dnes to nebylo vidět. Hřiště nebylo pokropené a proto nebylo možné na něm odehrát dobrý zápas. Musíme si vyhodnotit, jestli chceme vidět takové utkání jen kvůli tomu, v jakém stavu bylo hřiště."

    SK Dynamo České Budějovice - AC Sparta Praha 0:1 (0:1)

    Branka: 17. Birmančevič.
    Rozhodčí: Machálek - Caletka, Antoníček - Černý (video).
    ŽK: Zelený (Sparta).
    Diváci: 6681 (vyprodáno).

    Č. Budějovice: Janáček - Sladký, Poulolo, Králik, Madleňák (89. Tranziska) - Čermák (90.+1 Havel), Suchan, Hellebrand - Skalák (66. Šigut), Alli - Ondrášek. Trenér: Lerch.

    Sparta: Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Mejdr, Kairinen, Laci (80. Solbakken), Zelený (63. Ryneš) - Birmančevič (74. Tuci), Haraslín (63. Olatunji) - Kuchta. Trenér: Priske.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.