<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    26. kolo, Základní část | sobota 30/03/2024, 15:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 366 diváků (27 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Pardubice postrádaly disciplinárně potrestaného trenéra Radoslava Kováče. Bývalého hráče Hanáků zastoupil asistent David Mikula. Úvodní minuty prvního poločasu přinesly pouze náznaky šancí, kterých měli více aktivnější hosté. Nejdříve se míč dostal po rohovém kopu k Marešovi, který z otočky přestřelil. Poté přízemní střelu Hlavatého zpoza vápna vyrazil Macík na roh.

    Pardubice se však dostaly do vedení ve 32. minutě díky kuriózní vlastní brance Olomouce. Beneš přihrál od postranní čáry zpět na brankáře Macíka, kterému však míč projel pod nohou až za brankovou čáru.

    Olomouc mohla brzy srovnat, jenže Breite ve dvou šancích vždy zamířil jen do středu branky a náruče připraveného gólmana Kinského.

    Po změně stran mohly jít Pardubice dvakrát do dvoubrankového vedení. Nejdříve ale tvrdou střelu Krobota ze strany vyrazil Macík mimo tři tyče a poté po Benešově chybě v rozehrávce slovenský brankář vychytal v samostatném úniku také střílejícího Patráka. Vzápětí se ke střele z dobré pozice dostal olomoucký Chvátal, jenže jeho střelu reflexivně vykopl Kinský. Gólman Pardubic si poté našel také střelu Fortelného po rohovém kopu.

    Dobrým zákrokem se prezentoval rovněž Macík proti povedené střele Solila z voleje k levé tyči. Pět minut před koncem zápasu se k hlavičce dostal nejlepší olomoucký střelec v sezoně Juliš, jenže v těžké pozici jen přestřelil.

    Závěrečnou tečku za vítězstvím Pardubic pak udělal v nastaveném čase Zlatohlávek, který po jednom z brejků prostřelil Macíka po přihrávce Hlavatého. Sedmou trefou v ročníku FORTUNA:LIGY se v čele tabulky nejlepších kanonýrů mužstva osamostatnil od Daňka.

    Sigma v lize s Pardubicemi nebodovala po pěti utkáních, na druhé straně je doma neporazila ve třech z dosavadních čtyř duelů. Hanáci na Andrově stadionu ve FORTUNA:LIZE nezvítězili posedmé v řadě. Východočeši venku v lize vyhráli po dvou prohrách a v této sezoně tam získali 16 z celkových 26 bodů.

    Ohlasy:

    Jiří Saňák (trenér Olomouce): "Nepodařil se nám v prvním poločase záměr eliminovat nebezpečnou záložní řadu soupeře. Potvrdila se běhavost hostujících hráčů, díky které sbírali většinu odražených míčů. Také v útočné fázi jsme byli pasivní. Ve druhém poločase jsme chtěli být aktivnější a zatlačit na Pardubice z křídelních prostorů, což se v některých částech zápasu dařilo. Hosté byli nebezpeční z brejků a mohli rozhodnout i dříve. Ale také my jsme měli nějaké příležitosti, bohužel naše efektivita byla slabá. Gól na 0:2 v závěru zápasu už byl jen takový hřebíček do rakve. Takové branky jako jsme dostali samozřejmě padají, bylo to nepříjemné hlavně v tom, že jsme poté museli dotahovat. O střídání Macíka jsem ani chvíli nepřemýšlel a udělal jsem dobře, protože druhý poločas odchytal skvěle. Víc než obdržený gól určitě budu rozebírat naši hru, protože jsme se herně trápili. Jsme teď jako klub i tým dole, ale jen jako tým - všichni společně - se z toho teď musíme dostat."

    David Mikula (asistent trenéra Pardubic): "I přesto, že jsme se nedostali do žádné vážnější šance, tak nám vyšel vstup do utkání. Plnili jsme pokyny do defenzivy, rozehrávky, ofenzivy i presinku. Nutili jsme Macíka k dlouhým míčům a většinu jsme jich posbírali. Takto jsme se na to chystali a z jedné takové situace pak padl šťastný gól. Byli jsme odměněni za naši práci a hodně nám to směrem ke zbytku zápasu pomohlo. První poločas byl více méně podle našich představ. Olomouc tam měla v podstatě jen dvě zakončení a žádnou vážnější šanci. Druhý poločas byl podobný, ale začal nám trochu dělat problémy Singhateh, který je rychlostním typem hráče a snažil se chodit jeden na jednoho. Ale byli jsme ve vedení a potřebovali jsme po čtyřech porážkách vyhrát, v této fázi utkání se to hráčům dostalo do hlavy. Bylo důležité, že jsme zůstali pořád nebezpeční. Druhý gól pak přišel až v nadstavení. Hráči zaslouží pochvalu, je to pro nás velmi cenné vítězství."

    SK Sigma Olomouc - FK Pardubice 0:2 (0:1)

    Branky: 32. vlastní Macík, 90.+1 Zlatohlávek.
    Rozhodčí: Berka - Ratajová, Kotík - Adámková (video).
    ŽK: Singhateh - Patrák, Tischler.
    Diváci: 3366.

    Olomouc: Macík - Chvátal, Matys (81. Fiala), Beneš (58. Sláma), Novák - Ventúra (46. Singhateh), Breite - Langer (86. Uriča), Pospíšil, Zorvan (59. Fortelný) - Juliš. Trenér: Saňák.

    Pardubice: Kinský - Mareš, Kukučka, Donát, Surzyn - Solil, Icha, Hlavatý - Sychra (72. Brdička, 87. Černý) - Patrák (65. Tischler), Krobot (65. Zlatohlávek). Trenér: Mikula.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.