<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    26. kolo, Základní část | neděle 31/03/2024, 15:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 381 diváků (48 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Mladoboleslavští svěřenci trenéra Davida Holoubka v nejvyšší soutěži popáté za sebou bodovali a posunuli se na páté místo tabulky. "Ševci" vyhráli jediné z posledních osmi kol a zůstali čtrnáctí o bod před Karvinou.

    Vzájemné říjnové utkání bylo nejgólovějším v samostatné ligové historii, Boleslav vyhrála ve Zlíně 9:5. Oba týmy tehdy vedli jiní trenéři. Jako první dnes zahrozili v šesté minutě hosté, když si Schánělec zpracoval dlouhý centr, jenže jeho ztečovaný pokus o lob skončil nad brankou.

    Skóre otevřeli domácí v 11. minutě. Pulkrab na hranici šestnáctky vystřelil po zemi na vzdálenější tyč a překonal Dostála. Šestadvacetiletý útočník, který kvůli zranění vynechal minulá čtyři kola, vstřelil čtvrtý gól v ligové sezoně.

    Za další čtyři minuty Středočeši náskok navýšili. Kušej si zpracoval Kostkův nákop, prodral se do pokutového území a přenechal míč zakončujícímu Ladrovi. Také on zaznamenal čtvrtou trefu v ročníku nejvyšší soutěže.

    Po téměř půlhodině hry Holíkova střela z šestnáctky těsně minula domácí tyč. V 35. minutě si hosté málem dali kuriózní vlastní branku. Nombilova skákavá "malá domů" prošla Dostálovi mezi nohama a zlínský brankář míč na poslední chvíli zastavil.

    V 39. minutě Zlínští snížili. Cedidlův centr Bužek prodloužil hlavou a Schánělec stejným způsobem vyzrál na gólmana Mikulce. Jednadvacetiletý hráč se dočkal premiérové branky v nejvyšší soutěži. Hosté mohli do konce úvodního dějství srovnat, jenže Cedidla po Slončíkově rohovém kopu hlavičkoval vedle.

    Rovněž podzimní vzájemné utkání skončilo po prvním poločase 2:1 pro domácí, tentokrát se však po změně stran gólová přestřelka nestrhla. Diváci dlouho čekali na výraznější šanci, vše podstatné se odehrálo až v nastavení. Ihned s vypršením normální hrací doby Vukadinovič srovnal střelou z úhlu. Srbský hráč je s pěti góly nejlepším týmovým střelcem v ligové sezoně.

    Zdálo se, že Zlín bude ve třetím kole po sobě remizovat 2:2, avšak domácí dělbu bodů odmítli. V páté minutě nastavení Fulnek nacentroval do vápna a Jawo pomocí lehké teče hostujícího stopera Cedidly zařídil Boleslavi triumf. Zlín má s 57 inkasovanými brankami nejhorší defenzivu soutěže.

    Boleslav doma v lize zvítězila potřetí za sebou a získala tam 26 z celkových 39 bodů v sezoně. V nejvyšší soutěži se Zlínem pošesté po sobě neprohrála. "Ševci" venku v lize zvítězili v jediném z posledních 15 zápasů a získali tam jen šest z celkových 20 bodů v ročníku.

    Ohlasy:

    David Holoubek (M. Boleslav): "Krásný vstup do utkání, vedení 2:0. Trochu se tam lámal chleba. Kdybychom odskočili na 3:0, dohráli bychom zápas do vítězného konce v lepším rozpoložení. Bohužel se tak nestalo. Dostali jsme gól na 2:1, s týmem to lehce otřáslo. První poločas hodnotím kladně až na inkasovanou branku. Druhý poločas byl vyrovnaný, byli jsme možná trochu lepší v útočné fázi. Soupeř přeskupil řady, dal do útoku vysoké hráče a nakopával míče. Byla to hra vabank. Z jednoho propadnutého míče soupeř srovnal. V tu chvíli jsem byl v kómatu ve smyslu toho, že to bude remíza a nedá se s tím nic dělat. Vnitřně to tak cítíš. Tým ale divákům a trenérovi řekl, že takhle ne, že s tím zkusíme něco vymyslet. Kuba Fulnek dal výborným centrem míč do prostoru, kde kluci ukázali touhu a sílu přetočit zápas na naši stranu. Velký dík patří všem hráčům."

    Bronislav Červenka (Zlín): "Zápas se hodnotí těžce. Když se ze stavu 0:2 dostanete na 2:2 a pak v poslední minutě inkasujete trochu nešťastný gól, je to hrozná facka. Největší problém v naší hře je, že si necháme dát lehké góly a pak dotahujeme celý zápas. Pokaždé to nevyjde jako třeba dnes. Musíme jít dál a poučit se z toho. Musíme začít dávat góly jako první. Po gólu na 1:2 jsme se snažili, vytvořili jsme si dost zajímavé šance na to, abychom ještě v první půli srovnali na 2:2. Ve druhé půli se klukům nedala upřít snaha, vytvářeli si zajímavé momenty. Jenom realizace ve finální fázi nebyla moc přesná. Nedokázali jsme srovnat dřív. Soupeř se mi zdál pasivnější, hlídal si náskok a chodil do brejkových situací, které jsme dokázali pokrýt."

    FK Mladá Boleslav - FC Zlín 3:2 (2:1)

    Branky: 11. Pulkrab, 15. Ladra, 90.+5 vlastní Cedidla - 39. Schánělec, 90.+1 Vukadinovič.
    Rozhodčí: Zaoral - Kubr, Pochylý - Kocourek (video).
    ŽK: Šimek - Slončík.
    Diváci: 2381.

    M. Boleslav: Mikulec - Kadlec, Král, Karafiát, Fulnek - Mareček (62. Solomon), Kubista - Kostka (75. Sakala), Ladra (85. Fila), Kušej (85. Šimek) - Pulkrab (62. Jawo). Trenér: Holoubek.

    Zlín: Dostál - Holík (68. Načkebija), Cedidla, Černín, Bartošák (78. Vukadinovič) - Nombil (46. Kolář), Bužek - Reiter (30. Pidro), Slončík (78. Simerský), Fantiš - Schánělec. Trenér: Červenka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.