<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    25. kolo, Základní část | neděle 17/03/2024, 15:00 | CFIG Arena | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 107 diváků (89 % z kapacity 4 620)
    Video
    Reportáž

    Pardubice si po nadějném vstupu do jara komplikují situaci. V posledních pěti kolech nezvítězily a v lize čtyřikrát po sobě prohrály. Ostravě se na hřištích soupeřů daří. Venku v nejvyšší soutěži zvítězila ve čtyřech z posledních pěti duelů a v ročníku tam získala 22 z celkových 37 bodů.

    Baník byl v úvodu zápasu aktivnější. Poprvé zahrozil, když Ewerton uvolnil Riga a jeho nebezpečnou ránu obrana zblokovala. Domácí se postupně osmělili a byli nebezpečnější. Brdička se po pasu Hlavatého dostal za obranu, sám před brankářem však selhal. Poté si mohl Patrák ve svém 50. ligovém utkání nadělit dárek k 24. narozeninám, které oslaví den po utkání. Nejprve po nacvičeném signálu po rohovém kopu těsně minul, poté trefil hlavou břevno a následnou Brdičkovu dorážku zlikvidoval pardubický odchovanec Letáček.

    Z obou stran otevřený fotbal přinášel další šance. Před přestávkou je měli pro změnu hosté, jenže Buchta a po něm ani Ewerton nedokázali zakončit přesně. Začátek druhého poločasu byl opatrný, otěží se pak chopil Baník. Dostal se do tlaku a vytvořil si několik šancí. Logickým vyústěním byl vítězný gól. Ewertonův roh v 69. minutě prodloužil na přední tyči bránící hráč Pardubic pod tlakem Lischky a na zadní pak neobsazený Blažek hlavou snadno skóroval. Slovenský stoper si připsal první trefu v české lize.

    Vzápětí přišly pro domácí další rány. Po druhé žluté kartě byl za ostrý faul na Jurošku vyloučen Chlumecký, za došlápnutí na ležícího Buchtu ho následoval také Ortiz. Mezitím za protesty dostal rovnou červenou kartu trenér Kováč, který odkoučoval 50. zápas v nejvyšší soutěži. Hráči Pardubic dostali v této ligové sezoně sedm červených karet, horší je jen úřadující mistr Sparta (osm vyloučených).

    Ostravští v závěru hřešili na dvojnásobnou početní výhodu a pustili oslabeného soupeře do několika slibných možností. Slezané nakonec jednobrankový náskok uhájili a zaznamenali třetí venkovní ligovou výhru za sebou. Východočeši doma v lize vyhráli jediný z posledních 10 duelů a v sezoně tam získali jen 10 z celkových 23 bodů. Baníku podlehli v nejvyšší soutěži po třech utkáních.

    Ohlasy:

    David Mikula (asistent trenéra Pardubic): "Škoda prvního poločasu, kdy jsme měli dvě tři šance, které musíme proměnit. Měli jsme vést, cítili jsme energii, takže jsme apelovali, ať v tom pokračujeme. Na začátku druhé půle jsme to dokázali, ale kolem 60. minuty přišel desetiminutový výpadek. Nabídli jsme Baníku ztráty, protiútoky, standardky. Zase dostaneme gól z rohu… Pak dvě červené pro hráče a jedna pro trenéra, k tomu se nechci vyjadřovat. Mám dojem, že se dostáváme do situace, kdy hráči ani my na lavičce nevíme, za co je žlutá, za co červená karta, kdy rozhoduje videorozhodčí a kdy sudí na hřišti. Závěr jsme v oslabení museli zjednodušit a pár standardek si vytvořili. Porážka znamená velké zklamání, doma jsme znovu zůstali bez bodu. Celou sezonu nás provází, že vždycky, když můžeme udělat krok výš, tak zápas nezvládneme. Věříme, že se nám po reprezentační přestávce vrátí Daněk, Zlatohlávek a Vacek, pro nás moc důležití hráči."

    Pavel Hapal (Ostrava): "Velice těžký zápas, mladý tým Pardubic je velice dobře organizovaný. Byli jsme silnější na míči, ale dlouho jsme vpředu nedokázali nic vyřešit. Prokázali jsme trpělivost a byli odměněni gólem ze standardní situace. Dlouho jsme takový nedali, jsme za něj moc rádi. Šlo o nacvičenou akci, celý týden jsme se chystali, abychom se prosadili na zadní tyči. Pak zápas ovlivnily červené karty. Měli jsme lépe reagovat a nepůjčit soupeři míč. V závěru, kdy Pardubice hrály všechno vrchem, prokázali kluci morálku. Pro nás je vítězství s ohledem na další vývoj soutěže moc důležité. Věřím, že už se to jednou zlomí, a vyhrajeme také v domácím prostředí."

    FK Pardubice - FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)

    Branka: 69. Blažek.
    Rozhodčí: Szikszay - Volf, Matoušek - Petřík (video).
    ŽK: Ortiz, Chlumecký - Boula, Buchta, Rigo, Letáček, Rusnák.
    ČK: 72. Chumecký, 73. Kováč (trenér), 78. Ortiz (všichni Pardubice).
    Diváci: 4107.

    Pardubice: Kinský - Icha, Kukučka, Ortiz, Chlumecký - Hlavatý, Solil (89. Donát), Kissiedou (71. Míšek) - Patrák (80. Mareš) - Brdička (71. Sychra), Krobot (80. Černý). Trenér: Kováč.

    Ostrava: Letáček - Juroška, Blažek, Lischka, Kpozo - Boula (90.+5 Grygar) - Buchta (83. Rusnák), Rigo, Šín (89. Klíma), Ewerton - Tanko (83. Adediran). Trenér: Hapal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.