<
1.kolo
>
    #KlubZSB
    1MFK Karviná00:00
    21.FC Slovácko00:00
    3FK Jablonec00:00
    4FK Dukla Praha00:00
    5FC Slovan Liberec00:00
    6FK Teplice00:00
    7FK Pardubice00:00
    8FC Baník Ostrava00:00
    9SK Dynamo České Budějovice00:00
    10FC Hradec Králové00:00
    11AC Sparta Praha00:00
    12Bohemians Praha 190500:00
    13SK Slavia Praha00:00
    14FK Mladá Boleslav00:00
    15FC Viktoria Plzeň00:00
    16SK Sigma Olomouc00:00
    12. kolo | úterý 15/12/2020, 16:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Sigma v lize počtvrté za sebou ztratila vedení 1:0 a remizovala 1:1. V neúplné tabulce zůstali Hanáci čtvrtí. Jihočeši posledních šest kol neprohráli a jsou jedenáctí.

    Domácí začali aktivně a v prvních pěti minutách se dvakrát dostali do vápna. Látalova střela ale byla zablokována a Greššák místo střely jen nepřesně přihrával.

    Poté nedosáhl na Faltův centr domácí Nešpor. Hosté měli první velkou šancí ve 24. minutě, Van Buren však z bezprostřední blízkosti zamířil jen do gólmana Mandouse.

    Ve 34. minutě se míč po centru z pravé strany odrazil ve vápně k Nešporovi a Talovierov olomouckého útočníka zastavil jen za cenu faulu, za který od rozhodčího Machálka dostal rovnou červenou kartu. K penaltě se postavil sám faulovaný Nešpor a střelou k pravé tyči poslal Olomouc do vedení.

    O tři minuty později se po centru ze standardky dostal míč k Van Burenovi, který s tím ale nepočítal. Na druhé straně pak na centr z pravé strany těsně nedosáhl Vepřek.

    Na začátku druhého poločasu kombinovali v početní převaze hrající domácí, do šancí se ale příliš nedostávali. Až v 73. minutě zahrozil Houska, který však z voleje branku přestřelil.

    Budějovice o čtyři minuty později i v oslabení dokázaly vyrovnat. Střídající Jánošík se dostal po hezké přihrávce Mršiče za domácí obranu a prostřelil gólmana Mandouse.

    Olomouc mohla znovu jít do vedení o dvě minuty později, ale hostující brankář Vorel proti Faltově zakončení zasáhl. Jihočeši už cennou remízu v oslabení uhájili a bodovali i v šestém venkovním utkání této ligové sezony.

    Ohlasy:

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "První poločas byl celkem v pořádku a hráli jsme to, co jsme chtěli. Až na jednu šanci Van Burena jsme zahráli dobře v obraně. Ujali jsme se vedení a soupeř dostal červenou kartu. Vlastní nedisciplinovaností a taktickými věcmi zápas zase zremizujeme. Můžeme si říkat, co chceme, ale je to v hráčích a nejsme schopni se s tím poprat. Hrajeme doma proti deseti, vedeme 1:0 a nedotáhneme to do vítězného konce. Tohle mě ubíjí. Jestli hráči nejsou schopni hrát proti soupeři v deseti na domácím hřišti, tak ať na to hřiště nechodí. Budějovice byly disciplinované, důsledné a hlavně dnes chtěly. A o tom to je. Pereme se s tímto nastavením v hlavách už sezonu a půl, ale je to tady už dalších iks let. Hráčům tu nic nechybí, nespadneme, o poháry asi hrát taky nebudeme, mají tu pohodu."

    David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Bod dnes beru, jako kdybychom tu vyhráli, protože jsme hráli skoro celý zápas v deseti. Musím svoje mužstvo pochválit za předvedený výkon. I v deseti jsme Olomouc ve druhém poločase kromě jedné střely nepustili do žádné šance. Naopak jsme hráli aktivně, kluci se vydali ze všech sil a odměnou jim byl gól a bod. Před klukama dnes smekám, viděl jsem na nich snahu zápas zvládnout. Chtěli jsme hrát z aktivního bloku a počkat si na brejkovou příležitost. Hlavně jsme ale chtěli být aktivní a podržet míč. Plán kluci splnili do puntíku a ještě k tomu přidali gól. Bod z Olomouce pro nás má velkou cenu."

    SK Sigma Olomouc – SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

    Branky: 35. Nešpor z pen – 77. Jánošík.
    Rozhodčí: Machálek – Mojžíš, Leška.
    ŽK: González, Houska, Radek Látal, Vepřek, Radoslav Látal (trenér) – Havel, Jánošík, Vorel.
    ČK: 34. Talovierov (Budějovice).
    Bez diváků.

    Olomouc: Mandous – Radek Látal, Hubník, Poulolo, Vepřek – Zahradníček (84. Yunis), Falta (84. Chytil), Houska (74. Breite), Greššák, González (74. Hála) – Nešpor. Trenér: Radoslav Látal.

    Č. Budějovice: Vorel – Novák, Králik, Talovierov, Skovajsa – Van Buren (51. Jánošík), Čavoš, Brandner, Javorek, Mršič (88. Matějka) – Bassey (36. Havel). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.